Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor minder verbruik en dus een lagere energierekening. Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen Euro.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen zoals LED verlichting én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45 % van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als ‘bedrijfsmiddelen’ op de Energielijst 2021.

(bron: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/energie-investeringsaftrek/ondernemers 

Op de Energielijst 2021 staan technieken waarvoor men tot 45 procent van de investeringskosten kan aftrekken. De Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën passen de Energielijst jaarlijks aan. Dat gebeurt in overleg met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan. De actuele Energielijst geeft een impuls om energie te besparen en aan duurzame economische groei. De EIA draagt daarmee bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord om energie te besparen.

De EIA zorgt voor kortere terugverdientijden en hogere rendementen. Dit gekoppeld aan hoge kwaliteit LED-verlichting én de concurrerende prijsstelling van LEDProfz zorgen bijna altijd voor terugverdientijden korter dan 24 maanden. Hierdoor behaalt u een hoog rendement op uw investering. Ieder jaar weer.

Voor het toekennen aan uw organisatie en het exacte voordeel is er meer informatie beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): www.rvo.nl

LEDProfz kan u hierin ook voorlichten. Neem hiervoor contact met ons op.

Scroll naar top