(bron: ledmagazine)
Het Evoluon in Eindhoven is van Ervan led-verlichting voorzien ter vervanging van T8-tl-armaturen. Onder meer het led-armatuur T66 is toegepast.

Het Evoluon werd gebouwd als uithangbord voor de technologische vooruitgang. Het gebouw werd in 1966 ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Philips aan de stad Eindhoven ‘aangeboden’. Na jarenlang als technologiemuseum in gebruik te zijn geweest is het Evoluon sinds 1992 een belangrijke congres, restaurant- en evenementenlocatie. Het discusvormige gebouw is sinds 2018 aangewezen als Rijksmonument.

Kantoren
Er zijn nu diverse Ervan armaturen toegepast in kantoren, gangen en facilitaire ruimten. Zo is het recent geïntroduceerde Ervan T66 op grote schaal toegepast. In lagere ruimten is dit armatuur geschikt door de stralingshoek van 180 graden.

Franc Dubbelman, directeur Evoluon licht zijn keuze toe: ‘Ooit werkzaam op de Antillen, waar energie geen vanzelfsprekendheid is en uitermate kostbaar, was de noodzaak tot het aanbrengen van led-verlichting snel duidelijk. In de gesprekken met LEDProfz is gekozen voor een passende oplossing; Ervan Led met een energiebesparing van minimaal 60 procent en toepassing van bewegingssensoren.’

Scroll naar boven